Apr 10, 2011

Tutorial Centerkan Post tittle n sidebar

Nak Centerkan post title n side bar title tak :) hehe~ ok la jum la mulakan, malas nak membebel -______-" centerkan tu dia mcm jadi ketengah la. Fiqah buat ni untuk blog fiqah pun supaya nmpak kemas je :) 

1) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget
2) ok. Tekan CTRL+F cari la kod ni ok :) 

h2 { 

3) Dah jumpa? Sila senyum smpai ke telinga,.... ok,.... copy code yg bwh ni n pastekan kod ni kat bawah kod n. 2 tu ek~

text-align:center;

ok. preview la dulu  n then klua dh jadi save je la :D bagi yg guna templete designer tu boleh la kan, klau classic templete tu mmg x jumpe le kod tu, klau fiqah, pun same jgk,... sbb fiqah guna templede denim, sebahagian dari classic templete jgk la :) so fiqah buat pun pndai-pandai la nak buang edit kod dia :) 

Ok, tu sidebar title, ni lak post tittle

cari pulak kod ni 

h3.post-title, .comments h4

then, copy n pastekan kod ni kat bawah h3.post-title, .comments h4 

text-align:center;

owh ye, bagi classic templete, tak jumpa kan? so cari kod .post-title ek ^__^

Photobucket

1 comment:

ZaNa SaFwAn said...

nape x jadi .. haritu da jadi gune tuto kak lyssa .. then , dye hilang .. gosh :( pstu buat balik , x dpt jugak buat :( fiqah tolonggg :'(