Apr 6, 2011

Tutorial Centerkan Post tittle n sidebar




Ok nampak tak gmbr tu? post title n sidebar jadi center an :) ok meh la baca klau nak tau mcm mana caranya,...

1) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget
2) ngan menggunakan CTRL+F cari kod ni :)


h2 {


3) ok dh jumpa? n then copy code di bawah ni n then pastekan kod ni dekat bawah kod h2 {


text-align:center;


4) n then cari pulak kod ni


h3.post-title, .comments h4


5) Lepas tu copy dode di bwah ni n then pastekan kod ni dekat bawah kod step 4 tu jgk ek ^-^


text-align:center;


6) So ape lagi,  preview la dulu, klau jadi save je la :) k la byebye~

Photobucket

7 comments:

bunga said...

wah..bagus..pandai yek wak toturial..

Fi-Nurul Soosica said...

hehe tq kak bunga x)

Nurshazwani's Life said...

yg no. 5 kod dye x de pon ?

Fi-Nurul Soosica said...

klau x dek x pek la nanti aku buatkan untuk kau ;D

soona iqah said...

MANA kode ke-5???
x dew pon

Fi-Nurul Soosica said...

@soona iqah

eh a'ah la an, ok dh betulkan dh, thanks sbb bagi tau, dear ^__^

achik_mar said...

thanks dik.. ^_^