Jun 6, 2011

Day 7: Favorite movies



Ok ok ok, dh hari ketujuh dh ni, mampu ke fiqah nk sambung challengs tu smpai 30 hari XD cewah, boleh je insya-allah :) sbb rmai kwn2 bloggers fiqah ni yg join challenges ni dh malas nak sambung smpai 30 hari dh~ hoho~ pape je le ;)


Ok, movie kegemaran fiqah? ade 3 :) Antaranya....


Nur Kasih The Movie ;D


Suka citer ni, ade yg kata boring n ade yg kate bosan. Tapi bagi fiqah? Sedih n best T___T Sedih la citer tu! Bagi yg kata best sbb diaorng dh tngok dh an citer Nur Kasih time yg episod bersambung episod time 2008 tu! Bagi yg kata bosan sbb diaorng x tngok la sbb x tau sngt an citer panjang dia! Hanya di pawagam je! DVD x kan dikeluarkan tau! Ye la kang org cetak rompakkan citer tu pulak! So klau nk tngok cepat2 la tngok ok ;)


Phinease and Ferb the Movie


haha, sbnrnya citer ni lum keluar lagi kat Disney Chanel :P tapi akan datang punya la~ So x sabar mau tngok ni X) Fiqah suka citer Phinease and Ferb tu!


The Fairly Odd Parents


walaupun ini cerita untuk budak-budak fiqah suka jgk tngok citer ni :p nape? Any problemmmmm?? ;) x sabo woo nk tunggu citer ni keluar ;D blum keluar lagi, akan datang di Nickelodeon yg astro tu :p sinopsis citer tu korng nk tau tak? Ok cem ni, dia pasal Timmy Turner tu an bdk 10 tahun, dia an ade pari2, mengikut Da Rules, tau x buku tu? Ala buku peraturan pari-pari tu hah :p mengikut Da Rules, pari2 kena tinggalkan anak angkat diaorng klau anak angkat diaorng dh besar. So citer ni, Timmy dah umur 26 tahun (lebih kurng mcm tu la) so pari2 dia nk tinggalkan dia la an~ eh, jap, pari2 dh tinggalkan dia lama dh waktu umur dia 13 tahun! Lebih kurng mcm tu la, waktu dia umur 26 tahun, Tootie, ala yg suka Timmy tu la kan, dia pindah, n then bila dia balik ke tempat Timmy tinggal tu, dia dh jadi cantik n 'smart woman'.  So Timmy ni dh jatuh hati la ngan dia~ mcm mana ntah,.... ok cam ni !!! Dia skrg umur 26 tahun dh tapi dia masih 'buat-buat' yg dia tu masih bdk 10 tahun supaya pari2 dia tu, Cosmo n Wanda x tinggalkan dia. Nak memperbodohkan Jordan (ketua pari2 :p ) le tu, So dia ni dh jatuh hati kat Tootie, klau dia dh  JATUUUHHH CINNNTTTAAAA kat Tootie dia akan kehilangan pari2 dia la~ Lebih kurng mcm tu la sinopsis dia yg dlm bahasa english tu~ Ok x tau la betul ke pe yg fiqah ckp ni! klau nk tau search la sendiri kat google ek >:) ok meh tekan sini. Mesti citer ni akan sedih wo T_T ye la, nk tinggalkan pari2 yg dh lama Timmy ni jaga an an an an :/

K la bye!

2 comments:

amira RIzal said...

akak,the fairy old parents ade dekkat TV9 la sekarang .

Fi-Nurul Soosica said...

@amira RIzal

ye dik fiqah tau la, mmg le ade kat tv 9 T________________T fiqah maksudkan nickelodeon astro, bukan tv9 sbb klau citer kat astri nickelodeon tu ade movie contoh citer spongebob n fairly odd parents the movie tu diaorng tayangkan di NCIKELODEON, diaorng TAKKAN TAYANGKAN KAT TV9! dh lama tu baru la diaorng tu tayang, adik ni x dek astro ke? T___________________T