Mar 26, 2011

Wani get new baby hamster !

Ok. Pasal Earth Hour, owh yeah, sape tutup lampu malam tadi sila angkat tangan mcm saya ;D (tangan pusing-pusing) fiqah mmg suka earth hour :D tutup lampu selama 1 jam ;D fiqah x tau la nape fiqah semangat bila ada earth hour ni, hehe :) apa-apa pun thanks sesangat kepada Nickelodeon Astro Chanel 612 sbb bagi smngt kita buat earth hour ni, hehe :) waktu tu fiqah ada tngok citer Fairly Odd Parents, fiqah mmg suka gila citer tu ;D fiqah tngok sambil tutup lampu la, kan dia kata tutup lampu, dia x dek pun kata tutup eletrik an, haha ;D fiqah tngok episod pasal tutup lampu, huhehuhe xD Timmy Turner tu dia buat wish semua negara lampu tutup, sbb dia nak tido :P dia x larat ngan cahaya lampu tu, haha :) nak tau citer dia pi la tngok sendiri kut2 ada ulangan dia ke x) 


Ok, balik ke tajuk atas, kawan fiqah, Wani, dia ada bela hamster, waktu ari isnin tu, kami sembang2 la, maklum la bkk je sek kami sembang-sembang citer banyak-banyak, wani ada citer yg dia ada dpt hamster, pak cik dia yg bagi, n then fiqah lak citer la pasal hamster fiqah dh beranak. Kebetulan Wani ada tanya la mana satu betina n mana satu jantan, fiqah pun citer la, jantan dia punya bontot besar, betina lak klau hamil, dia punya perut besar n suka marah-marah si jantan la.


Keesokkan harinya, Hari Selasa fiqah x dtg sek, so hari rabu tu, Wani ada bagi tahu fiqah yg hamster dia dh beranak, wahhhhhhhhhhhhhh :D TAHNIAH ! So hamster jantan dia,... dia letak kat dlm baldi sbb x dek sngrkr lain, huhu :P Ksian dia, so hari khamis tu, kami sekolah waktu petang, so pagi tu fiqah ada la dtg rumah dia nak bagi sangkat hamster fiqah, fiqah ada 3 sngkar, so yg satu tu fiqah bagi la kat Wani, saje je :)) Fiqah dtg rumah dia tngok jap anak-anak hamster dia, anak dia ada 7 ekor la, hamster Wani, jenis hamster dia x sama ngan jenis hamster fiqah, patut la anak ada 7 ekor, hamster fiqah, ari tu beranak 7 ekor tapi seekor mati sbb x dapat susu, sbb hamster fiqah yg betina tu, TEMPAT NAK MINUM SUSU tu just ada 6 je, faham2 la ek :) 


mesti korng pelik an kenapa fiqah tak sebut perkataan tu terus ? kenapa fiqah sebut 'tempat nak minum susu' ?? hehe :) sebenarnya fiqah boleh je sebut perkataan tu terus tapi fiqah x nak, sbb kut2 la kan, ada je org gatal tangan taip kat google, taip benda tak elok keluar plk blog fiqah kang :P 


Ok, back to the topic,.... hamster wani, dia punya hamster besar dari hamster fiqah, hamster fiqah jenis hamster drawf (hamster yg kecik/hamster kerdil) hamster wani dia besar la, klau hamster fiqah, dua ekor muat satu tangan, tapi wani punya hamster seekor muat satu tngn je la, hamster wani sama jenis ngan arwah hamster fiqah dulu :'( arwah hamster fiqah dulu dia ni betina tapi x mengandung la, sbb x dek jangan :P fiqah beli dua ekor -,- tapi akak penjual hamster tu tersilap la kut >:(


Sekrang ni entah la anak dia tinggal bape ekor :) klau masih tujuh syukur la :) hamster fiqah alhamdulillah semua ok n mata diaorng dh boleh bkk, n tinggal 3 ekor je, skrg ni fiqah dh satu kan hamster jantan, hamster betina ngan anak2 dia sekali satu sngkar, hehe :) bahagia tngok diaorng ^-^ Si jantan tu mcm takut sikit ngan anak dia, mcm dia takut-malu la, n yg hamster betina fiqah la, dia ni mcm syok je dpt jumpa si jantan balik hehe xD maklum la suami dia :P


Waktu hamster fank hamster fiqah kecik mcm ni la rupanya :) owh ya, nama-nama diaorng lum bagi lagi :) malas nak bagi, x dek idea -,-

Ok la byebye ^-^ esok sekolah T-T

Photobucket

4 comments: