Mar 10, 2011

Border Keliling Blog :)


elo elo :) ari ni last day exam ;D Ohw yeahhhhh ;)) malam nanti fiqah nak ubah sikit la blog ni :)) hehe :) n tuto nanti fiqah wat esok je la ek x) malas ma ~ ok fiqah nak ajar korng care nak wat border di keliling blog, tau tak border tu apa ? tngok kat blog fiqah keliling dia tu ade an border tu :)

ok mcm ni caranya :3

1) gi Design > Edit Html > Tick Expand Widget
2) Dengan menggunakan CTRL+F cari kod bawah ni yaw :3

.content-inner {

klau x jumpe cube kod ni

.main-outer {

dah jumpe ? klau x jumpe kedua-duanya I don't know la ek :))


lepas tu kat bawah kod dia an aada satu kod tu an, sebaris je kod dia, delete kod tu :)

3) dan lepas tu paste kan kod dekat bawah ni, dekat bawah kod no 2 tadi tu ;)

border: 3px solid #000000

Nota : 

3 px tu ketebalan border yg korng nak la :)

#000000 tu warna kod yg korng nak la, boleh ambik warna kod disini x3

Solid pula boleh ubah la, nak dotted ke ape-ape ke :)

4) Preview dulu sebelum save...


Hehe, ok yg tadi ntuk templete designer, ini pula untuk classic templete!


First,..


1) Dashboard > Design > Edit HTML
2) CTRL+F cari kod 


#content-wrapper {

Lepas tu bawah-bawah anak2 kod tu ade kan kod ni


 border: 0px solid #FFFFFF;


Korng ubah la kod tu ikut suka hati korng ^___^ Hehe :) 


Merah tu ikut ketebalan border la. yg biru tu warna border korng la :) 


Preview la klau puas hati save je :)

4 comments: