Aug 3, 2011

Tuto scroll box pade blog archieve



Assalammualaikum....


tau tak cam ne? klau blog archieve korng tu panjang sngt jadikan la blog archieve korng tu kepada scroll box,.... 


Tau kan cam ne? gmbr contohnya,.... ntah, malas nak buat contoh la, sorry Y___Y x dek mood ni... Ngee~  Kan korng update entry banyak-banyak kan, nanti blog archieve tu dia bertambah ke bawah la kan sbb banyak sngt entry korng update, n then klau korng rasa rimas, boleh kemas kan dengan membuat scroll bar pade nya, ala senang je :) meh ikut tuto ni ^____^


Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widgets Templete
Dengan kehebatan CTRL+F ataupun F3, cari la kod ni,...


<div id='ArchiveList'>


Sebelum korng cari kod ni korng akan terjumpa kod ni kat atas-atas dia kan ? 


<div class='widget-content'>


Gantikan kod <div class='widget-content'> dengan kod ni 


<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>


Yang warna unggu tu kan, ketinggian dia la, nak bape tinggi, nak setinggi KLCC pun boleh~
Ikut kesesuaian blog le ek :)


Preview la dulu menjadi ke tak, hehe....
Klau dh menjadi SAVE je la :D 


Good luck ek :) 


p/s: tadi ade seorng minah ni suka mcm tiru style blog fiqah je -.- dia selalu tukar url blog dia, hoho, aku tetap akan cari kau smpai ke lubang cacing la weyh..! :) 

4 comments:

Apel D. Doragon said...

er arnab tu nape... hehe

zaty luvlianncezzz said...

nice sharing! :)

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
suatu kisah di ramadhan

Fiqah Yassin said...

@Apel D. Doragon

hehe, diaorng tu kissing tu XD

Fiqah Yassin said...

@zaty luvlianncezzz

thank you, kak, n salam ramadhan juga ^___^