Aug 6, 2011

Tips nak pilih lagu untuk blog



Assalammualaikum,...


Pagi-oagi lagi dh update blog, hehe  Sahur tadi makan ape....??
Ok, ni fiqah saje nk kongsikan tips untuk pilih lagu ntuk letak kat blog... Yeye~ 


 Lagu yg boleh buat org sakit jantung


Hoho, klau nak letak lagu kat blog, pastikan la lagu yg korng pilih tu lagu yg sedap-sedap, bukannya lagu yg boleh mengejutkan org, kita tengah berblog walkingm tetiba je keluar lagu yg boleh mngejutkan org, bagi org yg selalu online yg suka pkai headphone ni mesti terkejut beruk bila masuk je blog seseorng tetiba kluar lagu ni.... Terutamanya, sorry to say, korea la, klau boleh, jangan pilih lagu korea yg bising-bising, klau nk letak lagu korea kat blog, pastikan lagu tu mcm sedih-sedih sikit la... baru la best org baca blog korng nanti, hehe 


 Instrumental


Bagi yg suka letak lagu korea kan, korng pilih lagu instrumental la, baru la terbaikkkk! Instrumental tu mcm mane?? Ok ni ade contohnya la,.. 


Klau dnggr lagu dia mcm ni punya :


 http://www.youtube.com/watch?v=h1zOhQQpw6U


Klau dngr lagu dia punya instrumental pula mcm ni punya:


 http://www.youtube.com/watch?v=Ql-yfU5ewSY&feature=related


Lagu yg instrumental tu sbnrnya diaorng guna lagu tu ntuk diaorng nyanyi kat stage :) itu la namanya instrumental sbb x dek suara pun kan~ Klau guna lagu instrumental kat blog lagi best tau~ =D 


 Piano version [cover]


Kalau nak pilih piano version pun boleh jgk... Rasanya lagi best kut klau ambik yg piano version ni... Tapi klau nk pilih kat youtube pastikan piano yg diaorng mainkan tu piano yang elok-elok le, jngn ambik piano yg guna eletrik tu, ambik yg x guna eletrik tu, sbb klau yg ade eletrik tu bising sikit sbb eletronik la kan~ Hehe... Piano version tu mcm mane? 


Contohnya la : 


 http://www.youtube.com/watch?v=UC_6edkdlxM&feature=related

Hehe, tu je la kut yg boleh dikongsikan, klau ade ape-ape cadangan meh le kongsi. lalala~ 



2 comments:

Lysa ♥ Siwon said...

Thanks Fiqah bagi Tips! Kite amik eh lagu yg awak kasi tu? Hihihi :D

Fiqah Yassin said...

hehe =D ok ^__^