Aug 17, 2011

Projek Fesyen Fiqah Yassin: Bergaya sambil kesekolah (perempuan)

Tumblr_llgnyqpcs81qfqihxo1_500_large

Assalammualaikum....!! Wohooooo... Jumaat ni exam! Kitaorng exam sains, korng?
Hurm, insya-allah kita boleh buat yg terbaik ntuk exam ni T^T Terutamanya sains, fiqah memang dh lama tak berkawan baik dengan mata pelajaran sains ni, insya-allah kitaorng akan berusaha berbaik semula.... :P Fiqah dh study ngan kawan2 dh tadi, baru tengah hari fiqah n kawan-kawan study sama2 kat rumah Waisah. Ceh,... study konon tapi main banyak, belajar satu jam, main 2 jam ;p 

Ok, sebelum exam ni, fiqah ingat saje nk update entry, nak merepek-repek jap boleh? HAHA :P


Ain Maisarah pun ade buat satu novel yg bertajuk Projek Fesyen Ain Maisarah kan? Fiqah ingat saje nk tiru dia, fiqah nk share sikit cara2 nak bergaya ke sekolah, sambil jadi pelajar sambil bergaya, walalala :] Saje je buat entry ni nk merepek-repek jap ^____^






Kat sekolah fiqah jadi pengawas sbb tu baju warna biru.


Sarung tangan


Kita ni sebagai orng perempuan kena tutup aurat tul tak? Aurat perempuan semua kecuali muka n tapak tangan. Kan kan kan? Bagi yang baju lengan sekolah dia pendek tu korng boleh la pakai sarung lengan tangan tu~ Korng beli je kat kedai. Murah-murah je =D Ambik yang besar sikit la. Klau pakai yang kecik punya nanti panas pulak kan~ 

Bagi yang kat sekolah dia pakai baju warna biru, unggu, hijau tu beli sarung lengan tangan warna hitam la :) Nanti sesuai ngan korng sbb kasut korng warna hitam. Bagi yg pkai baju warna putih tu pulak nk warna hitam pun boleh~ Klau nk disesuaikan ambik warna putih~ Hihi~

Kerongsang

Sapa kat sini tudung dia macam besar kat leher dia? Fiqah punya tudung sekolah pun besar jgk, so fiqah ketatkan bahagian leher tu ngan pakai kerongsang :D Klau nak bergaya gi sekolah pakai kerongsang yg kecik2 sudah la :) Jangan ambik kerongsang yg besau-besau... Kang berbekas leher kang T___T Bagi yg tudung dia mmg dh ketat kan bahagian leher tu x yah la kut pkai kerongsan dh. Hihi :D Dan bila pakai kerongsang tu pastikan korng pakai betul-betul! Jangan kasi nampak leher~ Aurat ma~



Jangan pakai macam gmbr ni


Pakai mcm ni, barula comel muka korng :D

Kasut

Kasut,... bagi pelajar biasa tu kena kapur kasut, jngan bagi setitik kotor pun kat kasut korng, biar putih baru cantik, muahehehe :) Bagi pengawas kapurkan kasut korng tu ngan kapur hitam, ade ke kapur hitam? Ade ade,... cari je kat kedai~ Klau x jumpa guna je la minyak kilat kasut ayah korang tu =_=" Hehe~ XD


Tudung


Poster_large


Tudung tu korng pilih tudung ya melebihi dada n bahu tau. Jangan pilih tudung yg singkat2... Klau nak ambik tudung yang mcm ustazah tu lagi bagus la kut :P Hehe... Jangan pilih tudung yang x tutup dada, kang ade la mate lelaki gatal pandang korng kang T__T

Kuku


Tumblr_lq0hqpthzb1qe97nko1_500_large



Kuku kena la kemas, baru bergaya~ Yeah yeah~ Jangan kasi kuku korng panjang-panjang, kang klau nak pegang tangan kawan ke ape ke berdarah tangan kawan korng tu disebabkan kuku panjang korng tu Y___Y" 

Lepas tu bagi yang tak boleh sembahyang sebab Piiiii tu kan x boleh potong kuku kan kan kan? time kita tak piod lagi malas nak potong kuku, bila dah piod  baru dh terhegeh-hegeh nak potong,... tul tak? XD ok, yg x leh potong kuku tu, korng kilatkan la kuku korng tu... Guna pengkilat kuku, jual kat mane? ada kat kedai rambut ade, fiqah klau bosan fiqah saje kilatkan kuku fiqah. HAHA :D Kilat kan kuku kita smpaikan kawan kita terpaksa pakai cermin mata hitam sebab nk tngok kuku kilat kita. Wohoo...


Ok la smpai disini sahaja, Pade yg ambik percubaan PMR good luck ya ^___^ Hehe, fiqah ambik pmr tahun 2013 nanti T^T Lepas UPSR, PMR, lepas tu SPM, ngeee =_="


Sori la entry ni repek-repek, saje nk merepek jap :P k la babai~ ^____^