Jul 18, 2011

Tutorial BlockquoteHover

SunSica 


Assalammualaikum,.... :c:
Saya ada rumah rumah saya besar kalau bukan besar bukan rumah saya.
Ok, cube hang smua gerakkan mouse komputer a.k.a laptop comel korng tu kat blocquote fiqah tu, nanti ada satu ikon comel dia bergerakkan? kan kan kan? nampak tak? Klau x nmpak memang...


Blockqoute tu ape? belum psg lagi kat blog korng? pergi sini :face5:


BAGI PENGGUNA DENIM TEMPLETE DAN MENIMA TEMPLETE SAHAJA tapi bagi perngguna templete designer nak buat jgk boleh je sbnrnya...


Ok, cam ni la cara dia...


1) Bukak Dashboard > Design > Edit HTML 
2) Ngan menggunakan ctrl+F cari la kod ni


.post blockquote {


Ok dh jumpa? owh yeah~ :face68:


Ok ok, kan bwh kod .post blockquote { ade kod ana-anak dia kan? korng copy kod bawah ni n pastekan kod ni kat bawah kod anak-anak dia ok :62:



.post blockquote:hover {background-image:url(Url Ikon);background-position:bottom right;background-repeat:no-repeat;border: 3px solid #A9BCF5;-webkit-transition: 1s;}}


Ok? get it? ok ok, n then preview la klau menjadi n dh puas hati save je la :DD


Klau korng x nak gmbr tu bergerak dari atas ke bawah korng delete je la kod  -webkit-transition: 1s;} ya...


Url Ikon tu cari la kat mane-mane... ni ade fressbies nya 


:h: 
http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/h.jpg



http://1.bp.blogspot.com/-BW9yJbWHby8/ThhnlI4FbtI/AAAAAAAAAm4/dm3yHvEpVPk/s1600/apple.gif



http://2.bp.blogspot.com/-vrSbDkR-laA/ThAK95lWF8I/AAAAAAAAAmI/JDOGMsuSMcI/s1600/golekgolek.gif



http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic015demoji_12643211decoojp.gif


:31:
http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/031gif.gif


Hehe... Kbabai~

10 comments: