Jul 10, 2011

Tuto Tansparent Youtube Player

Mcxkiqrgdsr83flxaa_large
Sweet couple :')


Tansparent kan youtube player ni, youtube player korng tu dia boleh jadi warna putih la ;)
Ok, mula-mula korng cari la kat youtube lagu ape yg korng nak kan tu~ Ambik lagu yg slow-slow tau! jngn lagu yg rancak-rancak. Kang bila org lawat blog korng kang org tu ter kena mini-heart atack pulak. HAHA X)


Ok, korng tekan share, embed code, copy la code youtube korng tu, care nak tansparent kan youtube player korng tu ngan mcm ni:


OK, ini code youtube ni sbgai contoh je la ok


<object width="425" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6Dr7lIc-8_A?version=3&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6Dr7lIc-8_A?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>


Ok, yang warna merah tu lah kan, korng gantikan dengan kod ni




&color1=0xffffff&color2=0xffffff


Ok, sbgai contohnya mcm ni



<object width="425" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6Dr7lIc-8_A?&color1=0xffffff&color2=0xffffff"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6Dr7lIc-8_A?&color1=0xffffff&color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>



Ok, klau dh  tansparentkan tu dh puas hati smua tu dh kecikkan smua tu blablabla tu save je la ;) Senang je kan :) HAHA! :D KByeeee!

8 comments:

bunga said...

wah..tq..

Fi-Nurul Soosica said...

@bungasame-same :)

cik kacak said...

nak try , tp cik kacak tak buh lagu dalam belog T,T

http://celotehsikacak.blogspot.com/2011/07/buntu-nye-kepala-yang-amat.html

Fi-Nurul Soosica said...

@cik kacak

hehe, nanti klau akak terbuka hati nk letak lagu kat blog akak cube la buat ni ek, hehe :)

cyokelatcyunk said...

"hey...nk wt mcm ner lgu ltak kt shoutmix cm ast tu awk? tlong ajr"

syazstyle.blogspot.com said...

dekat 'yuna-penakut' tkda pun kod dia.tekan embed kan?tpi kod dia pendek sangat.

Fi Halilintar said...

@syazstyle.blogspot.com
walaupun pendek asalkan ada url youtube dia :) Boleh je ^_^

Fi Halilintar said...

@cyokelatcyunk

Just paste the code on the shoutmix box :)