Jun 6, 2014

Be College Student


Kagerou Project :-))) | via Tumblr

Hello Assalammualaikummmm~ (〜 ̄▽ ̄)
UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA so long I did not update anything on this blog anymore since I entered college last January~ Thank you for those visit and follow my blog~ (ノ≧∀≦)

So seperti yang tertera pada tajuk. Saya dah jadi pelajar kolej.
Bukan lagi pelajar sekolah, cehwah XD

Alhamdulillah kat kolej okay okay je, kalau tak okay tu biasalah hal asrama punya pasal. I mean, kawan-kawan bergaduh, etc. Tapi yang pasti saya tak nak terlibat pada mana-mana pergaduhan jadi saya tak masuk campur :]

Jadi, saya dah habis semester satu. Cuti diberikan kepada junior selama 2 minggu. Senior satu minggu je. Dekat KRU Academy ni baru 2 batch masuk. 1997 dan 1998. Dekat sana best, dapat jumpa ramai kawan lagi-lagi kawan yang lagi hebat melukis. Kawan yang minat benda yang sama pun ada juga. Macam-macam jenis kawan yang saya jumpa, hahahaha okay diam.

Dekat sana kami panggil assignment, bukan lagi kerja sekolah. Semester satu kami buat kerja ada juga yang kena guna laptop, buat folio. Kami lukis-lukis semua guna tangan dulu. Nanti naik semester 2 kami akan guna komputer pula~

Ini antara lukisan yang saya buat minggu lepas.
Masa ni peperiksaan hujung sem dijalankan.
Tak ada apa nak buat itu yang buat ni.




Yang ini saya lukis ikut style anime.
Pengarah kolej ada pesan pada saya, try pula lukis ikut style kartun.
Kartun? Kartun tu macam style western la, ikut style kartun amerika.
Saya dah jumpa dah stail kartun saya sendiri. Cuma nak practice je. Tu hah kat header blog ada.

Oh ya, 4 Jun yang lalu saya dah genap berumur 16 tahun. Ibu bapa saya ada hadiahkan saya barang komputer baru~ Wacom Tablet yang Intuos Manga Studio dan Hard Disk 500GB :'D


Itu mmg laptop saya (>y<)


Hard Disk ni untuk simpan barang2 fail komputer, kira back-up lah. Kalau fail-fail dalam komputer tiba-tiba hilang/rosak boleh ambik balik dalam ni.

Intuos Studio Wacom Tablet. ΦωΦ


    Tak sangka pula satu hari saya akan miliki tablet ni. Sebelum ni saya guna tablet genius. Tablet Wacom ni best sebab boleh touchpad kat tablet tu. Kemudian pen dia x perlukan bateri macam tablet genius tu. Kecik pula tu tapi kecik lah okay. Harga tablet ni RM409. Saya beli pun kebetulan ayah bagi beli jadi saya pun mintalah belikan :{D 

    Oh ya, next update saya patut cerita tentang Vocaloid voicebank. Insya Allah saya cerita ΦωΦ




Sekian, thank you for reading my "entah-apa-apa-punya-ayat" post~ :D

4 comments:

Ain Nafisha said...

Pandainya melukis, cantik lukisan Fiqah :D

Fara_nym (Farahanim) said...

hmm..untunglah kak fiqah pandai lukis~ anyway, keep it up ! Macam mana kak fiqah masuk KRU tu erk?

Fi Vanila said...

@Fara_nym (Farahanim)

Thank you~ :D Saya mohon lepas percubaan PMR hari tu, Fara berminat nak masuk ke? Nanti Fara try la mohon~ :D

@Ain Nafisha

Thanks for the comment! :D

Jones Spanz said...

Kalau yang boleh lukis biasa2,boleh ke?