Dec 26, 2011

Tuto scroll bar pada entry

Tumblr_lwk7k67e3g1qzipvbo1_500_large
Tergoda tak iman korng tengok gambar ni xD sedapnyaaa T^T


Assalammualaikum wahai penduduk bumi ~____~
Sekolah dah nak buka. Waaaa...


Okay, tau tak maksud scrollbar pada entry? cam blog saya ni la ;)




Mcm tu,... faham?? ok dah faham good :) 
okay cam ni..................
...........
.
..
.
.
.
.
.
.
.
Tuto ni maybe agak memeningkan kepala sikit ya. Maaflah ^____^ Fahamkan betul-betul Tuto ni khas untuk blogskin je tau :) Templete lain mungkin boleh kut, cuba lah sendiri ;D Okay,..mula-mula


Dashbord > Templete
Search code ; </style>
Korang ada tak code tu? harap-harap semua blogskin ada code yang sama T^T Okay, pergi bawah code tu kan, ada tak code yang mengandungi code dia lebih kurang cam ni... yang ada width, ada height dan blablabla smua tu? Okay pastekan code ni kan antara code tu lah ya...


overflow: auto; overflow-x: hidden;height : 450px;

dapat? Okay ini agak memeningkan sedikit sebab tak code pada semua blogskin sama kan T^T Saya punya code pun lain. Cuba la letak kat mana-mana. Bagi yang dah tau pro sikit pasal blogskin ni pandai-pandailah ya ;D hehe. Preview la dulu, dh puas hati SAVE. Terbaikkk ^___^ Harap ia berguna ^_^ 


Okay dah, babai :D mak masak nasi ayammmm ♥ ♥ Hah, cuba korng pergi bahagian 'about' kat tab tu ;D tengok gambar apa yang ada ;DD n tolong mintak jasa korng like gambar ini ya T^T bukan gambar saya tau~ Tapi contest blog ni hah ^_^

3 comments:

Yeza 리키 said...

x phm lahh ~ ekekek , ~ :)

Fiqah Yassin said...

tak tahu mcm mana nak terangkan, hehe X) kena fhm sendiri ;)

IqwanRoslanni said...

nak tanya saya tak faham lah yang mana satu kena cari dan yang mana kene paste T_T