Oct 11, 2011

Pasal KPOP Illuminati


Kpop Illuminati,...


 x semua kpop ade illuminati. Illuminati tu apa benda? ala yg mcm boleh kawal minda org tu. Khurafat-khurafat mcm tu la. Sape kat sini ex-fan Lady Gaga mcm saya mesti faham maksud illuminati. Uhh.. Lady Gaga komferm le video dia bnyk benar illuminati n benda pelik-pelik =___= yg paling pelik yg music video Born This Way. Wohoo... yg first scence tu mcm.... je kan X(


Tak semua MV Kpop ade illuminati. Mungkin salah faham orang je la kut kang. Lagi pun ari tu saya ade le tngok tanda-tanda illuminati. Tapi salah paderi kristian tu jgk la. Sape suruh ambik tanda-tanda ni sbgai tanda illuminati. Haishhh Y___Y


Yg psl SNSD punya MV, mungkin ia bukan illuminati. Ye la, takkan la nak kenyit mata sebelah pun, nak buat pease pun x boleh... Ngeee... Lagi pun ade satu tarian dalam MV Gee ni mmg illuminati. Bukan salah SNSD diaorng menari mcm tu, tapi salah komposer SNSD la. SM Entertainment pun satu. Secara jujurla saya nk ckp. Saya mmg x puas hati ngan SM Entertainment >___< Sbb diaorng mcm berat sebelah ngan SNSD je :/ 




tengok yang mata tu. The Eyes of Horus. Itu le illuminati. Salah komposer diaorng jgk la. Kenapa buat tarian mcm tu. Y____Y Aduyai...




Tapi yang gmbr ni mmg illuminati la sbb bentuk piramid...  Salah org yg uruskan konsert ni jgk la. Nape pilih bentuk piramid? Asal bukan bentuk segi tiga ke, bulat ke, wahaa... :)


Selain SNSD, dlm salah satu mv 2NE1 pun ada jgk...




Tengok mata dia tu. Sebenarnya corak dalam mata tu sbnrnya bukan mata biasa. Tapi "The Eyes of Horus" Mata tu mata iluminati. Mcm mane entah, ce cuba tanya pakcik google. Salah pelukis kartun ni jgk la. Sape suruh tiru mata tu. Ngee....



Yg pasal gmbr ni plk rasanya x dek pape illuminati pun kan. Biasa-biasa je. Tu kan tanda lanun~ 




Yang ini pula F(x). Sape minat dia sila angkat tangan macam saya~~ 
Sbnrnya tanda kat tangan diaorng tu tanda piramid. Klau buat tanda piramid kat mata itu dh dikira illuminati. Salah komposer diaorng la jgk.


Selain dari group ni. Yang mv lagu SHINee yang tajuk 'Lucifer' memang illuminati. Sbb apa? Tarian diorang tu..




Kan jari diaorng tu satu tunjuk bawah dan satu tunjuk atas kan? Diaorng buat tanda ni masa diaorng sebut perkataan ""Lucifer" kan? Itu tanda apa ek? Owh, tu tanda tangan Baphomet.


Baphomet itu apa? Nak tengok tak gambar dia? Haha, klau nk tngok tekan link ni. Saya tak nak taruk kat blog saya sbb takut korng seram plk bila tngok gmbr tu. Hihi ^^


Tapi kan korng rasa bdk2 SHINee ni tau ke makna tanda tu? Mungkin diaorng tak tau la kut sbb baca lirik lagu dia, diaorng nyanyi ntuk kekasih diaorng la kan? Salah komposer diaorng la. Ari tu ada pergi satu fan page kat fb ni. Dia kata SHINee tu illuminati puppets. Entah la. Tanya SM Entertainment.


Selain tu, MV Narsha yang bertajuk Bbi-Ri-Bop-A illuminati! Banyak kut tanda2 illuminati. Rujuk je la kat link ni. 


Tapi klau nk minat kpop,... boleh je. Tapi kena hari-hati sikit la. Kita tak tau niat diaorng kan. Nak minat boleh tapi jangan kasi diaorng mengawal minda korng la. So be careful...


Ok, Wallahu'Alam la. 


p/s: Korng jangan serang saya ya. Just bagi tau je T___T



7 comments:

Nana L.Joe said...

haha kpoppers takkan serang entry baik macam ni :DD
best entry ni ^^
setujuuu ~ kekeke .yg narsha punya mv tu mmg ada unsur illuminati :/

Alia Afifah said...

salah choreographer sbb reka tarian tu.

RhiyadZhツ said...

Jum serang SM Entertainment. SM Entertainment pon same illuminati. SM tu mean dia Se% Money entertainment. XD HAHA!

RhiyadZhツ said...

BTW lucifer tu kan nama dajjal in english. =.=

Fiqah Yassin said...

Nana; haha, thanks ;D
Alia; yup :/
Rhiyadzh; haha! jom serang SME ;D

Hunny Blingers said...

Hello ! Saya setuju dengan entri awak . Bukan salah artis sebenarnya . Diaorang tu semua hamba illuminati . Maklumlah , nak kejar cita-cita , terpaksalah buat apa yang company suruh .. Kalau kita tengok attitude diaorang , diaorang innocent sebenarnya . Hurm , saya sebenarnya nak mintak tolong awak buat entri pasal EXO Mama . Itu dah nampak sangat ada unsur-unsur illuminati . Terima kasih .. :)

Fiqah Yassin said...

@Hunny Blingers

Thank you for the read :D Insya Allah saya buat post psl kpop illuminati lagi kalau adalah, hehehe, :) Yeah, kesian pula mereka, hrp2 komposer diaorng semua banyakkan berhati2 nak aturkan tarian diaorng ni...