Aug 3, 2013

Sketch - Namine Ritsu~


Hatsune Miku and Kagamine Rin


Asslammualaikum~ 
Maaf sangat sangat sebab dah tak selalu update blog “ψ(`∇´)ψ
Terima kasih bagi yang follow saya! 

Sekarang ni dah cuti raya, jadi apa lagi... Yeaaahhhhh boleh tengok anime lama-lama dan lukis banyak banyaaaaakkkkkkkkkkk............ lepas belajar. Dan, saya dah release UTAU saya dah, lel. Saya buat feat dengan Kagamine Len dan Rin, impian saya nak buat Azharu Fizzu dan Tia duet dengan Kagamine Twins dah jadi kenyataan~ | ( ̄ε ̄@) //slapped

Alang-alang cuti ni saya nak lukis banyak banyak.. lepas belajarlah. Hehe, kemudian tolong ibu buat biskut raya. Jadi,... saya nak tunjukkan kat korang macam mana saya sketch doodle ;D

Yang ini saya sketch dulu, warna dan lineart kemudian. Yang ini saya buat untuk Skect Around Meme with Tus and her friend~ 


mula-mula, saya buat base body dulu. Tambah mata, muka, ukur saiz kebesaran badan.
(n˘v˘•)¬

kemudian~ saya lakar wataknya dulu, rambut, baju, leher dan apa-apa tambahan

Kemudian, saya warnakan matanya, untuk bagi nampak 'hidup' (✿ ♥‿♥)

warnakan rambutnya~ tak perlu warna pun tak apa tapi saya saje je warna, hehe~

Buat layer lagi satu di paint tool sai, kemudian tambah shadow dan shading..
Kemudian saya convert ke .phd file (photoshop) untuk diedit daaaannn...

Keboooommm...! Here is the result!  (●♡∀♡)

Namine Ritsu, Azharu Tia's favourite UTAU. Be careful, acctually it's a trap, I mean. Namine Ritsu is boy not a girl. He is cross-over dresser. Tentang jantina tu belakang cerita, saya suka gila dengan suaranya! *v* asdfghjklkjgfdfghj Nanti lepas ni saya nak tunjukkan pula bagaimana saya mewarna pula, ya~




6 comments:

Fara_nym (Farahanim) said...

MasyaAllah, cantiknya kak! haha rajinnya akak wat UTAU.
haha Fara pon nak tolong iu Fara buat kuih dan biskut raya ;) SELAMAT HARI RAYA dan Minta maaf kalau ada silap dan salah ye kak!

ikhlas dr Fara_nym ShdwFang BoBoiBoy

Sootus said...

aaa trap!~ *v* I love trap XD

Fi Vanila said...

@Fara_nym (Farahanim)

Selamat Hari Raya juga, Fara 〜( ̄▽ ̄〜)
Hehe,thanks, tapi ada lagi artist yang lagi terer tau! >.< cuba search *::KhAizU~ArTzU::* Cantik gila art kakak tu TT^TT

Fi Vanila said...

@Sootus
muahehehehe XD
beruang ---> ( ̄(エ) ̄)

sha (chirp chirp) said...

wow! cantik, bestnya pandai lukis. huhu

Fi Vanila said...

@sha (chirp chirp)

Thank you~ :D