May 9, 2013

Trailer Poster and UTAUloid


Assalammualaikum!
AllahMyGod how long I didn't update anything yet! Sorry for not update for a long time! >.< And I want to present you the trailer poster of my teks story ^___^ Ya. Insya Allah will finish on 2014~


And And Annnddddddd~ Also~ I make my own UTAUloids tooo! :D :D :D 
What is UTAU? UTAU tu sama macam Vocaloid, tapi UTAUloids ni kita boleh buat watak sendiri, dan dia ada suara sendiri~ Guna suara kitalah, kemudian akan jadi macam suara komputer. Nanti saya ceritakan mcm mana saya buat UTAU sendiri ya~ hehe ;D

Dan saya ada buat Vocaloid nyanyi dalam bahasa melayu. Sila melawat akaun youtube saya ya. Hehe.

Korang boleh tengok biodata mereka pada tab long blog atas entry tu. Dhafiz dan Mutiara tu sebenarnya watak asli saya sendiri, saje je guna watak ini untuk buat UTAU~ hehe. Lagipun kebanyakkan UTAUloid yang dari such as from Malaysia, Indonesia and others punya nama ala-ala Jepun, tapi saya sengaja letak nama melayu a.k.a nama arab. Sebab.. bukan tak ada idea lain, sebab saje je~ tehehehe~ 

Nanti bolehlah buat voicedrama animasi sendiri lepas PMR! Yeah~! XD 

Black Rock Shoooottttteeeeeeer! Anybody also watch this anime too? ^_^

Tapi nanti, Mutiara dan Dhafiz tak boleh buat cover lagu Vocaloid yang bebaslah, sebab ada sesetengah lagu ada maksud tersirat kan (LOL) Lagipun Mutiara tak boleh nyanyi lagu yang memerlukan high pitch yang tinggi. Sebab? Malas nak cakap,  hahaha k bye.


3 comments:

IkinAsyiqin (BoboiboyFang Fan) said...

@Kak Fiqah Yassin

Ikin dah agak =D kenapa masa Ikin nak buka blog Akak, kan.. tapi tak lepas.. Kak tengah edit blog, kan? *Makin cantiklah blog Akak!!! XD Ahahahak!!* Ikin pun nak sambung update novel. Lagipun, kalau ikutkan macam Kak Fiqah, kan.. Ikin pun nak buat suara untuk OC-OC Ikin. Tanpa bantuan aplikasi atau software tapi Ikin pun tak cukup masa nak. Ikin suka buat lirik lagu.. dlm lingkungkan 5-6 lirik lagu lah :D Eheheh~

p/s : Semoga segala perancangan Akak akan tercapai dengan jayanya!! ;D *thumbs up for Kak Fiqah*

Chocola said...

saya mau!

Vanila Fiqa said...

@IkinAsyiqin (BoboiboyFang Fan)

Thank you~ XD

Klau ikin nak buat suara for OC ikin, buatla UTAUloid terus ;D cuba search kat google apa itu UTAUloid XD Yeah! Tak sabar nak baca novel Ikin yg seterusnya ;D Teruskan mengarang yaaaa! ;D <3