Feb 1, 2011

Tutorial Catatan Archiev dlm bentuk kalendar

Ok ni, fiqah nak ajar korang la cara nak ubahkan catatan archive dlm bentuk kalendar ;) huhu, ok, tahu tak apa benda tu ? gi la kat tepi2 gadget blog fiqah, yg ada mcm kalendar tu, ok mcm ni :)


gi la design,add gadget,tekan html javascript,... korang copy code n paste ni ek ;)



<div id="blogCalendar"></div>
<script type="text/javascript" src="http://lvchen-recentcomments.googlecode.com/svn/trunk/Calendar/1.0/calendar_pack.js"></script>
<script type="text/javascript">
Calendar.base="urlblog.blogspot.com";
Calendar.timeZone="+08:00";
Calendar.timeZoneCheck = true;
Calendar.drawTable();
</script>
<style>
</style>
yg warna merah tu an, korng ubah la, url blogger fiqah ke url blogger korang ;) tanpa http:// tau !!

ok babai :) smoga ini membantu korng :)

4 comments:

| cik azeya | said...

kalau kat blog saye tak le buat pon. da banyak kali try. tataw kenape. ouh. sgt cdey. huhu -_-

Fi-Nurul Soosica said...

owh, asal ek :/ x pek cuba lagi, akak kena la guna templete designer :)

soona iqah said...

thanks fiqah..dah jadi dah

Fi-Nurul Soosica said...

@soona iqah

same-same