Jan 25, 2011

Tutorial Background pada Gadget n Tarikh

Tutorial ni tiada siapa pun minta, tapi saje je rajin nak buat, haha ;)
ok, korng tahu kan background kat date n title gadget, ala mcm kat gmbr ni hah~




Ok mcm ni,
Pergi Dahsboard, tekan Design, tekan Edit HTML, n tekan Expand Code tau !

dengan menggunakan CTRL+F cari kod ni

/* Headings 

n kemudian kan, pastekan la kod korang tu dekat bawah punya bawah dia tu


border: 3px solid #FF6699;
background:url(' URL background ') 

ok, mcm ni contohnya

http://2.bp.blogspot.com/_aFGRUztOuPk/TFfQsMNPclI/AAAAAAAAAWA/cg8xu9-_xYc/s1600/daf.PNG
URL blogger apa yg korang nak ?

carila kat photobucket





preview,klau dh puas hati savekan
ok, smpai di sini sahaja ;) klau x dapat komen tau !!
komen kat tempat komen ni, jngn komen kat shoutmix,klau komen kat shoutmix Fiqa takkan layan,sorry,...

10 comments:

ArizaWardah Collection said...

fiqah,x dek pown expend ape tah...

Fi-Nurul Soosica said...

ada, Zana tekan Design n tekan Edit HTML, tekan Expand Tick Widget, Zana ceri je :) ada ~

MiSz IeyFa said...

fiqah,saya x pandai watlh..

Fi-Nurul Soosica said...

@MiSz IeyFa

Cari je kat EDIT HTML :)

cAyUnk BuCuk said...

puas nk buat..tak jadi...adooiii

Fi-Nurul Soosica said...

@cAyUnk BuCuk

cube lagi, guna templete designer or classsic templete ok :)

MIss lobakPutih said...

dh egi dh kt photobucket , but nak cri nme ape ? .

Fi-Nurul Soosica said...

@MIss lobakPutih

cari background

Wafiqah said...

Dacu be buat.. tpi x jdi laa kak...

-misya- said...

thank you :D