Dec 2, 2012

Download Game : Ib


Assalammualaikum~ and Hello Earthlings :) 
Ada kawan tanya macam mana nak download game 'Ib'
Okay... Sebelum tu nak introduce dulu game ni pada korang semua.


545588_286849834749278_1091627351_n_large
About Ib

Ib, sebutannya 'Eve' atau 'Ib'. Merupakan satu permainan seram. Seorang gadis berusia 9 tahun bernama Ib datang ke sebuah misium untuk melihat galeri lukisan bersama ayah dan ibunya. Sementara ayah dan ibunya melihat-lihat lukisan yang ada di dalam galeri itu, Ib berjalan bersendirian di dalam misium. Waktu tu Ib ada lihat satu lukisan, nama lukisan tu World of ???? (You don't know this word). Entah bagaimana, tiba-tiba je lampu jadi malap. Dan dia menyedari semua orang sudah lesap. Termasuk ayah dan ibunya. Ib cuba cari jalan keluar, perlbagai cabaran yang Ib tempuhi, antaranya dikejar oleh Red Lady from the Potret, Blue Lady from the protret, Kepala Patung dan sebagainya. Sampailah dia terjumpa Garry. Garry juga tersesat dalam misium tu. Oh ya.





Download Here : LINK

Game ini, bagi saya, bolehlah best, masih on the way nak habiskan.
Tapi agak seram juga, sebenarnya tak seram, cuma mengejutkan, terkejut gilalah. Contohnya macam Red Lady from the Potret. Tiba-tiba je keluar, serias terkejut TT_TT

Antara Printscreen Game :


Watak yang ada dalam Game ni ialah Ib, Garry dan Marry. Ib dan Garry memang seorang manusia. Tapi Marry... Don't trust her.. Seriasly... Dia sebenarnya daripada lukisan, dia nak keluar daripada dunia lukisan tapi nak bunuh Garry. 



Diaorang ada nyawa, nyawa mereka berbentuk bunga ros. Ib punya warna Merah, Garry warna biru dan Marry punya warna kuning. 


Masa ni seram! Muahahahaahahahahahaaaaa......!! 


5 comments:

Fiffylovely said...

kwn yg tnya tu sape ? Fifi ke ? Hihihi , ni Fifi :3 Fifi ada tnya kt shoutbox . hehe :3

Fi Halilintar said...

@Fiffylovely

yup awk orngnya XD cubalah main :D lainkali kasi link blog awak, senang nak bagi ni, hihi, nasib baik awak baca dh :D

Sootus Yamada said...

IB ni game apa?

Fi Halilintar said...

@Sootus Yamada

Saya dh terangkan dah kat atas tu, sila baca balik, huhu

Sootus Yamada said...

@Fi Halilintar oho, oke" .. tq lah~