Feb 20, 2009

Tutorial : Jenis-jenis border

Ok, malas nak buang masa :) ni fiqah nak senaraikan jenis2 border yg diminati rmai :)





Ok, korng minat border yg mana :) ni fiqah bagi kod dia ek :)


Border A 
-moz-border-radius-bottomright: 50px;border-bottom-right-radius: 50px;


Border B

moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;border-bottom-right-radius: 50px 25px;

Border C

-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;border-bottom-right-radius: 25px 50px;

Border D
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;border-radius: 1em 4em 1em 4em;

Border E
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

Border F 
-moz-border-radius: 35px;border-radius: 35px;


Korng copy code2 tu n pastekan kod tu kat mana2 kod la, mcm contohnya korng nak buat border keliling blog an, korng copy kod yg border tu n pastekan kod tu kat bawah kod yg kod border keliling blog ek ;) 

ok dh siap :) preview n save :D 


4 comments:

haziqah said...

kt mnew nk paste kn kOd nie?

Fi-Nurul Soosica said...

x kisah la kat mana2 :) tapi asalkan kat bawah border dia la, contoh mcm nak letak kat kod blockqoute, letak kan kod yg haziqah nak n pastekan kat bawah kod yg ada border pe ntah :)

nanaa sajaa said...

err nurul . nana tak paham arr . ajarkan ?

Fi-Nurul Soosica said...

@nanaa sajaa

belajar sendiri :P